Előző bejegyzés
Partyzenekar lakodalomba?

Mikor kezdjünk szervezni? – Esküvőszervezés

esküvő szervezés

Egy nyári esküvőre, már megelőző év elején érdemes elkezdeni a szervezést. Sőt ilyenkor már azzal is szembesülhetünk, hogy az imádott helyszín foglalt lesz 🙁 Így a nagyon alapos szervezés bizony már 2 évvel a lakodalom előtt elkezdődhet.

A legfontosabb a lakodalom helyszínének lefoglalása. Ma már rengeteg helyszín közül választhatunk. Lehet étterem, hotel, rendezvényterem. Fontos szempont, hogy a násznép számára viszonylag könnyen elérhető legyen. Itt arra gondolok, hogy pl. az egyik fél rokonai az ország egyik feléből jönnek, a másik fél rokonai az ország másik feléből. Ilyenkor jó megoldás lehet, hogy mindkét féltől egyenlő távolságra keresünk egy rendezvényhelyszínt és így násznép tagjai kvázi ugyanannyit utaznak. Ekkor érdemes a lakodalomnak olyan helyet találni, ahol megoldható a násznép elszállásolása.

Ha megvan az imádott helyszín, akkor jöhet a szolgáltatók lefoglalása. Vőfély / Ceremóniamester, Zenekar / DJ, Fotós, Videós / Cinematográfus – ezek a szolgáltatók is, mint a rendezvényhelyszín nagyon kapósak, úgyhogy itt is szinte az elsők közöt kell a foglalásukról gondoskodni. Ha már ők megvannak akkor hátradőlhetünk egy kicsit – a java megvan 🙂

Az utolsó körben a lakodalom évében már fel kell keresnünk a Ruhaszalont. Ezzel már hamarabb is foglalkozhatunk – a menyasszonyi ruha kiválasztása, mint tudjuk egy misztikus procedúra 🙂 A Vőlegény lazábbra veszi a figurát, viszonylag hamar kiválasztja az elegáns öltönyét, cipőjét.

Dekorost, Fodrászt, Sminkest, Szertartásvezetőt / Anyakönyvvezetőt. Meghívókat kell intézni, kiküldeni. A fotós szokott jegyesfotózást vállalni, ez is esküvő előtti időkben készül. (van aki 3 héttel, van aki 3 hónappal, vagy fél évvel a lakodalom előtt már megejti a jegyesfotózást)

Az utolsó hónapokban egy forgatókönyvet kell egyeztetnünk a szolgáltatókkal, be kell menni az étterembe, itt egyeztetni kell a lakodalmi menüt, meg kell beszélni az italválasztékot. Ki kell válogatni a szertartás zenéit. A zenekarral át kell beszélni a zenei igényeket, a nyitótánc zenéjét ki kell választani. A dekorossal át kell beszélni a dekor színeket – elemeket.

A lakodalomban igénybe vehető szolgáltatások ma már széles körben igénybe vehetők. pl: szelfigép, fotósarok, koktél-bár, csokiszökőkút…

Jó készülődést Nektek!

Menü